woman‎Jacoba Lankhuijzen‏‎ [I48996]‎, dochter van Johannes "Jean" Lankhuijzen en Antonia Dorrenboom‏.
Geboren ‎15 feb 1850 Raamsdonk‎, bron: , eigen code: 12, overleden ‎voor 1880‎, leeftijd maximaal 30 jaar

Gehuwd ‎01 mei 1874 Raamsdonk, leeftijd 24 jaar (maximaal 6 jaar gehuwd)
Huwelijks ID nr. 1 (14999)

met:

manPieter Adriaan "Piet" Ruitenberg‏‎ [I38952], leeftijd bij huwelijk 21 jaar, zoon van Jan Adriaan "Jan" Ruitenberg en Alida de Roon‏.
Geboren ‎09 mei 1852 Waspik, overleden ‎19 feb 1935 Waspik om 11:30 uur‎, leeftijd 82 jaar, bron: , eigen code: 8 (overlijden aangifte: Jan Adriaan Ruijtenberg, 59 jaar, scheepsbouwer te Waspik), begraven ‎23 feb 1935 Waspik begraafplaats Raadhuisstraat. Beroep: scheepsbouwmeester / scheepsmaker. Woonplaats: Waspik, ‎1e huwelijk met: Jacoba Lankhuijzen, 2e huwelijk met: Anna Catharina Maria "Anna" van Dongen
Samen met zijn broer Adrianus eigenaar Scheepswerf te Waspik, Scharlo 4, vanaf 1871.

De voorgeschiedenis van de werf te Raamsdonkveer (aan de Vondeling).
In 1898 begint M. Duyvendijk aan de buitenhaven te Geertruidenberg een scheepswerf, die in 1902 wordt overgenomen door Teunis Oostlander. Wellicht bouwde deze hier nog houten schepen. De compagnon van Teunis Oostlander is Jan Smit, scheepsbouwer te Kinderdijk.
Oostlander zoekt een nieuw terrein en een andere compagnon, die met hem een werf wil gaan beginnen. Deze compagnon is W. Theising uit Oosterhout. In 1907 beginnen ze met de oprichting van de werf met de naam "Theising en Oostlander". Op 23 mei van dat jaar kopen zij een stuk grond aan de overzijde van de Donge tegenover de bestaande werf.
Het stuk bouwland "Vondeling" geheten wordt gekocht van de familie Smits te Geertruidenberg. Er zouden bij de firma Theising en Oostlander problemen zijn ontstaan en de werf nadert haar einde, na een zeer kortstondig bestaan.
De bovengenoemde familie Duyvendijk bezat al in 1850 of eerder een scheepstimmerwerf te Geertruidenberg, in de persoon van Cornelis, een onderdeel van de firma Jacob van Duyvendijk, die een scheepstimmerwerf bezat te Papendrecht. Jacob en Cornelis bouwden houten schepen; aken, tjalken en boeierschuijten, welke schepen zijn terug te vinden in het archief van het Scheepskadaster te Rotterdam.

De schepen: Bij de familie Ruijtenberg te Raamsdonksveer werden ijzeren en stalen schepen gebouwd. Voor zover mij bekend geen houten vaartuigen. Houten schepen voor reparatie zullen doorverwezen zijn naar Waspik, waar ze er beter voor ingericht waren.

Voor meer informatie, neem contact op met Terry van Erp. raamsdonkshistorie.nl