man Godefridus Adrianus Quirinus "Frits" Niessen‏‎ #39864‎, zoon van Cornelis Jacobus "Kobus" Niessen en Johanna Jacoba "Jaanske" van Strien‏.
Geboren ‎16 sep 1936 Raamsdonk‎, 84 jaar. Beroep: Hij was als Kamerlid woordvoerder binnenlands bestuur, cultuur en onderw ijs namens de PvdA van 1977 tot 1994
Hij was als Kamerlid woordvoerder binnenlands bestuur, cultuur en onderw ijs namens de PvdA. Niessen werd gezien als een invloedrijk Kamerlid, on der andere bij benoemingen van burgemeesters.
Niessen volgde een opleiding aan de Katholieke Leergangen in Tilburg. Hi ervoor volgde hij een opleiding aan de Katholieke Pedagogische Academi e te Dongen. Na deze opleidingen werkte hij als onderwijzer op een lager e school in Raamsdonksveer. Dit deed hij vijf jaar. Zijn carrire in he t onderwijs vervolgde hij als docent Nederlands aan de katholieke academ ie waar hij in zijn eigen studiejaren een opleiding had gevolgd. Hier we rkte hij zeventien jaar, in een periode van 1963 tot 1980. Naast dit wer k was hij hoofdredactielid van vele tijdschriften en kranten, waaronde r Ons Erfdeel. Ook was hij voorzitter van diverse bedrijven, waaronder H et Zuidelijke Toneel, een groot Nederlands theatergezelschap en de Openb are Bibliotheek te Raamsdonk. Op 7 oktober 1977 maakte Niessen zijn poli tiek debuut in de Tweede Kamer. Hij was Kamerlid van 1977 tot 1994. Nies sen was lid van het fractiebestuur van de PvdA in de Tweede Kamer omstre eks juni 1986 en ook nog in 1989. Hij hield zich in de Kamer vooral bezi g met onderwijs, cultuur en binnenlandse zaken.

Bron: parlement.com

Gehuwd met:

woman W. van Veghel‏‎ #60719‎ PRIVACY FILTER

Voor meer informatie, neem contact op met Terry van Erp.