woman‎Angela "Geli" Raubal‏‎ [I58744]‎, dochter van Leo Raubal en Angela Hitler‏.
Geboren ‎04 jun 1908 Linz aan de Donau, overleden ‎18 sep 1931 Berlijn‎, leeftijd 23 jaar, begraven ‎23 sep 1931 Wenen Zentralfriedhof
Gaat naar school op de Peilsteiner Volksschule in het Oostenrijkse Mühlviertel, bezoekt de Reaalschule in Wenen, maar wisselt na een jaar, en gaat naar het Academisch Gymnasium in Linz.

Zij krijgt kennis aan Emil Maurice, chauffeur van haar oom Adolf Hitler, in 1926. Als Emil aan Adolf Hitler om de hand van zijn nicht vraagt, krijgt Hitler een aanval van razernij, en geeft te kennen dat zijn nicht nog te jong is, en eerst haar studie moet afmaken.
Angela verbreekt de vriendschap in de herfst van 1927, als zij aan een medicijnstudie begint in Munchen, en Emil Maurice verdwijnt uit de omgeving van Hitler en zijn geliefde.
In oktober 1927 breekt zij die studie alweer af, en verhuist naar de woning van haar oom Adolf Hitler, waar zij officieel een kamer bewoont.

Mogelijk heeft zij zelfmoord gepleegd met het pistool van Hitler, maar de geruchten waren er, dat Hitler er zelf de hand in zou hebben gehad.
Voorafgaand aan de dood van Angela, Geli genaamd, had een heftige woordenwisseling plaatsgevonden, en toen Adolf Hitler om ca. 15.00 uur de woning verliet, heeft Geli iets opgehaald uit de kamer van Adolf. Nadat later bleek, het pistool waarmee zij zich heeft dood geschoten.

De overige bewoners, een huishoudster mogelijk haar moeder, en een onderverhuurster, hebben wel een kleine knal gehoord, maar daar geen aandacht aan geschonken. Zij is niet onmiddellijk dood geweest, de kogel miste haar hart, en drong door haar longen, waardoor zij langzaam moet zijn gestikt door interne bloedingen.
Zij is pas ca. 18 uur later gevonden, nadat medebewoonsters haar bij het ontbijt misten. Nadat Hitler op de hoogte was gebracht, keerde hij onmiddellijk terug van een propagandareis in het noorden van Duitsland, zei diep getroffen te zijn,maar was de grote afwezige op haar begrafenis.

Wel gebruikte Hitler haar dood voor zijn eigen propaganda doeleinden,liet haar kamer onveranderd, liet een buste van haar beeltenis maken,die in de Nieuwe kanselarij opgesteld werd. In de "Berghof" Hitlers buiten, hing een met bloemen versierd portret van haar, en hij liet weten, dat zij de enige vrouw was waarvan hij ooit gehouden had.

Tot lang na de 2e wereldoorlog bleven de geruchten aanhouden, als zou Hitler persoonlijk zijn nicht vermoord hebben. Als de geruchten rond de jaren 1980 opnieuw de kop opsteken, is het de Duitse Meubelrestaurator Hans Horvarth uit Munchen die op eigen kosten een onafhankelijke Gerechtsmedicus een onderzoek wil laat doen naar de daadwerkelijke doodsoorzaak van Geli Raubal, en daarvan een officiële rapportage wil laten opmaken.
Tot een opgraving van het stoffelijk overschot, komt het echter niet. Nadat zij na haar plotselinge dood in een noodgraf was bijgezet, is zij in maart 1946 overgebracht naar haar eigen laatste rustplaats. Voor dat graf, waren maar 7 jaren eigendomsrechtenbetaald, en na afloop van die periode, is het graf geruimd. Wat er met de stoffelijke resten is gebeurt, kon niet meer achterhaald worden, en blijft er dus voor altijd een geheimzinnige waas hangen rond haar dood.

Samenwonend ‎05 okt 1927 Berlijn
Huwelijks ID nr. 1 (17878)

met:

manAdolf Jacob Hitler‏‎ [I58676], zoon van Alois Hitler en Klara Pölzl‏.
Geboren ‎20 apr 1889 Braunau am Inn om 18:30 uur in "Gasthof zum Pommer' Vorstadt 219, overleden ‎30 apr 1945 Berlijn Zelfmoord door een pistoolschot door de rechterslaap.‎, leeftijd 56 jaar, crematie ‎30 apr 1945 Berlijn. Beroep: Führer, 1e gehuwd/ relatie met: Erna Hanfstängel, 2e gehuwd/ relatie met: Charlotte Eudoxie Alida Lobjoie, 3e relatie met: Charlotte Lobjoie, 4e relatie met: Maria "Mizzi" Reiter, ‎5e relatie met: Angela "Geli" Raubal, 6e huwelijk relatie met: Eva Anna Paula Braun
Adolf Hitler, had een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen, terwijl hijzelf niet bepaald aantrekkelijk was, en altijd verklaarde, dat zijn bruid "Duitsland" was.
Sterker nog, hij was van mening dat vrouwen haar plichten als echtgenote en moeder in de volksgemeenschap moesten vervullen, in het als mannenstaat bekend staande Duitsland. Al heel vroeg, al in de beginjaren 1920, maar ook in latere perioden, wist hij oudere dames van gegoede stand voor zich te winnen, en die stelden hem in staat zijn snode plannen te verwezenlijken. Zo was hij goed bevriend met o.a. de weduwe Hermine Hoffmann, wiens man een hoge ambtenaar geweest was, Helene Bechstein, vrouw van een pianofabrikant, en uitgeversvrouwen Helene Hanfstaengl en Elsa Bruckmann, allen steunden hem financieel, zelfs ook nog in de periode dat Hitler gevangen zat in Landsberg na een poging de macht te grijpen.

Helene Hoffmann, werd voor Hitler een soort van 2e moeder, die zelfs haar huis in Solln bij Munchen openstelde als onofficiële Partijcentrale, en daar zelfs rondging met zelfgebakken koeken. Zelfs toen Hitler al aan de macht was, bezocht hij haar op haar verjaardagen. Helene Bechstein de vrouw van een pianofabrikant, had haar dochter Lotte graag gezien als de vrouw van Adolf Hitler, maar dat ging ondanks haar verwoede pogingen door dure geschenken aan Hitler, en grote geldbedragen voor de partij te schenken, niet door.

Voor Helene Hanfstaengl had hij meer belangstelling, het kwam zelfs tot een liefdesverklaring, maar daar bleef het uiteindelijk toch bij.

De enige vrouw met wie hij uiteindelijk toch gehuwd is geweest, Eva Braun, kende hij al vanaf 1929, toen zij als 17 jarige werkzaam was in de fotostudio's van Heinrich Hoffmann, Hitlers persoonlijke lijffotograaf.
Zij bleef al die tijd niet meer dan zijn maitraisse, dat tot zeer groot verdriet van Eva Braun, die dan ook tussentijds twee zelfmoordpogingen heeft ondernomen, doordat zij nooit met Hitler samen ergens gezien mocht worden, en door zijn soms wekenlange afwezigheid. Bij bijeenkomsten op de Obersalzberg, werd zij geacht op de achtergrond te blijven als er gasten kwamen, en haar naam kwam nimmer in een telefoonboek voor. Op papier kwam zij nooit verder dan zijn persoonlijke secretaresse. Omdat Eva Braun in de nadagen van de oorlog, Hitler is nagereisd naar Berlijn, en zij daar door de gevechten in Berlijn, onmogelijk de Führerbunker konden ontvluchten, waren zij gedwongen daar te blijven, Was zij hem niet nagereisd, waren zij nimmer gehuwd geweest. Uiteindelijk is zij maar twee dagen Hitlers vrouw geweest.

Ook tijdens de periode waarin hij met Eva Braun was, heeft Hitler een verhouding gehad met Leni Riefenstahl, die het overigens altijd heeft ontkend, in de jaren 1932-33, en ook met de Engelse fasciste Unity Mitford, aan welke meer dan gewone vriendschap een eind kwam na de oorlogsverklaring van Engeland aan Duitsland in 1939. Zij schoot zich daarna door het hoofd, bleef weliswaar in leven, maar levenslang gehandicapt.

Ook in dat rijtje, hoort Winnifred Wagner, schoondochter van de componist Richard Wagner waar Hitler een grote bewondering voor had, maar ook Magda Goebbels, zelf moeder van 6 kinderen, met haar schoonheid was erg gecharmeerd van Hitler, die het zich maar al te graag liet aanleunen. Zij volgde overigens samen met haar man en alle 6 hunne jonge kinderen Hitler in de Führenbunker, door samen zelfmoord te plegen.

Hitler, was niet bereid, de vrouw een leidende rol toe te bedelen in staat en of partij. Sterker nog, sinds 1933 waren vrouwen beroepsmatig niet gewenst, en werden meer en meer systematisch teruggedrongen in hun huizen en gezinnen. De nieuwe Duitse vrouw zou zich meer en meer de rol van moeder en tot behoeder van de huiselijke haard beperken. Pas toen de oorlog in volle gang was, kwamen Hitler en zijn trawanten tot de ontdekking dat de vrouwen zeer nodig waren als arbeidsters in de oorlogsindustrie, en als helpsters bij o.a. het luchtdoelgeschut.

Desondanks, bleef Hitler voor veel vrouwen onweerstaanbaar, bij de partijdagen speelden zich in de omgeving daarvan scene's van massa hysterie af, ook bij massabijeenkomsten, waarbij vrouwen en meisjes op allerlei manieren probeerden om Hitler aan te kunnen raken of op zijn minst te kunnen zien, en met tranen in de ogen zweerden velen hem eeuwige trouw.

Dagelijks trokken ca. 2000 mensen, overwegend vrouwen, mannen waren aan het front, de Obersalzberg op, om hem tenminste 1 maal in hun leven te kunnen zien, of hem mogelijk misschien tegen te kunnen komen.

Voor meer informatie, neem contact op met Terry van Erp. raamsdonkshistorie.nl