man‎Frans "Frans" Holten‏‎ [I71459]‎
Geboren Blerick. Beroep: KNIL militair. Woonplaats: Blerick

Huwelijk/relatie met:

N.N.‎

Kind:

1.
man‎Andreas "Dries" Holten‏‎ [I71458]‎
Alias: Andres, geboren ‎30 jan 1936 Tjimahi (NOI), overleden ‎15 apr 2020 Oostrum, Venray kanker‎, leeftijd 84 jaar. Beroep: zanger / tekstschrijver. Woonplaats: Roosendaal
Zijn vader Frans Holten, KNIL-militair in Nederlands-Indië, kwam uit Blerick. Dries was als oorlogskind bijna het slachtoffer van de wrede Japanse bezetter. Vervolgens werd hij heen en weer meegenomen door zijn ouders. Naar Nederland, terug naar Indonesië, hopend dat het ergste achter de rug was en weer naar Nederland toen dat niet zo bleek te zijn. De onafhankelijkheidsstrijd barstte los. Hij woonde daarna achtereenvolgens in Amersfoort, Twello, Venlo, Tegelen, Baarlo, Maashees, Holthees, Panningen en Roosendaal.

In Venlo had hij een keramiekbedrijfje. Hij begon zijn muzikale carričre bij De Notenkrakers in Venlo als bassist en speelde bij de Nieuwe Vijf.Bass. Dries Holten werd vooral bekend als Andres, de helft van het duo Sandra en Andres, dat hij samen met Sandra Reemer vormde van 1966 tot 1975.
Nadat hij de samenwerking met Reemer verbrak, vormde Holten een nieuw duo met Rosy Pereira onder de naam Rosy & Andres. Zij scoorden enkele hits in de periode 1975-1977. In 1980 probeerde Holten het voor een laatste maal als duo met Debbie.

Solo bracht Holten platen uit onder zijn eigen naam, als Andres, Jim Holwood en als Andy Wood. Zijn latere repertoire bestaat voornamelijk uit westerse interpretaties van Indische liedjes.

Ook voor andere artiesten schreef Holten. Zoals de muziek voor Land of milk and honey van het duo Mouth & MacNeal, 1971. Hij schreef ook de tekst voor de hit Immer wieder Sonntags van Cindy & Bert uit West-Duitsland. Deze plaat stond in 1973 wekenlang in de Europese hitlijsten. Ook enkele carnavalsliedjes uit Venlo staan muzikaal op zijn naam, waaronder Joetsjatse uit 1974 met als zangeres Hannelore Winter.


Voor meer informatie, neem contact op met Terry van Erp. raamsdonkshistorie.nl