man‎Hendrik van Teylingen‏‎ [I57504]‎
Alias: Sri Hayesvar Das, geboren ‎06 jun 1938 IJmuiden, overleden ‎25 dec 1998 IJmuiden‎, leeftijd 60 jaar, crematie ‎Amsterdam Op de begraafplaats Huis te Vraag te Amsterdam staat een monument met daarin gegraveerd een door hem geschreven gedicht over dit kerkhof.
Omdat op Huis te Vraag sinds 1962 geen begrafenissen meer mogen plaatsvinden hebben zijn kinderen, zijn familie, en Krishna-toegewijden zijn urn illegaal bij dit monument begraven.
. Beroep: schrijver / dichter / vertaler uit het sanskriet
Van Teylingen werd geboren te IJmuiden-Oost als zoon van een gereformeerd predikant. Na het Gereformeerd Gymnasium te Amsterdam doorlopen te hebben studeerde hij een jaar Engels, daarna enige tijd psychologie.
Na drie maanden militaire dienst weigerde hij verdere dienst en werd hij acht maanden gevangengezet te Nieuwersluis en 9 maanden in Scheveningen.

Hij verwerkte zijn ervaringen later in de autobiografische roman Depot van discipline. Vervolgens werkte hij als tekstschrijver op een reclamebureau te Amsterdam, later werd hij redacteur bij De Geïllustreerde Pers voor een feuilleton bij Margriet en was hij freelance vertaler.

Van Teylingen was getrouwd met een kunstenares met wie hij twee dochters had, maar werd verliefd op Bea Vianen. Hij reisde haar achterna naar Paramaribo waar hij columns schreef voor het tijdschrift Avenue.

Huwelijk/relatie met:

woman.‏‎ [I57505] PRIVACY FILTER

Kind:

1.
womanL. van Teylingen‏‎ [I57503] PRIVACY FILTER


Voor meer informatie, neem contact op met Terry van Erp. raamsdonkshistorie.nl